Får man ta med sig hunden på en bjudning?

Har du hund så måste du fråga värdinnan om det är ok att ta med sig hunden.

Du kan inte ta föregivet att hunden är ok. Fråga gärna flera dagar innan så att d slipper ha din hund i en bil flera timmar. Det blir varken rätt mot hunden eller mot värdinnan.

Om det är ok med hund så ska du se till att hunden inte skäller på folk. Detsamma om du tar med barn så ska du se till att ditt barn inte pratar sönder gästerna. Här ska du tala om för ditt barn om barnet blir i vägen. Det må vara gulligt med barn, men till en viss gräns. Se även till att barnen inte stör andra med högt ljud.

Du behöver också gå hem tidigare än andra om du har barn. Det ser ej bra ut om du är på besök hos folk med småbarn som om du inte brydde dig alls om vett och etikett. Samt så kommer folk tycka att du är en dålig förälder om du har barnen med dig sent hemma hos andra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *