Vad bjuder man på när det gäller en fin middag?

Du kan tex laga till en blodhöna som nedan fågel heter.

Den smakar inälvor och har en väldigt speciell smak. Folk som har pengar vill prova det som ingen annan har råd med och detta är ett bra exempel precis som sparv och svan också är delikatess fåglar.

Hur tillagar man en blodhöna? Tips och tricks

Blodhöna är en hönsfågel som är känd för sin karakteristiska karmosinröda färg på huvud, hals och bröst. Detta gör den till en populär hönsras för både hobby- och professionella hönsuppfödare. Men hur tillagar man egentligen en blodhöna på bästa sätt?

Det finns flera olika sätt att tillaga en blodhöna, men det vanligaste sättet är att koka den. För att göra detta behöver man först rensa hönan och ta bort huvudet och fötterna. Sedan sköljer man hönan i kallt vatten och lägger den i en stor kastrull med vatten tillsammans med lök, morötter, selleri och kryddor. Hönan kokas sedan på låg värme i cirka 2-3 timmar tills den är helt genomkokt.

En annan populär tillagningsmetod för blodhöna är att grilla den. För att göra detta behöver man först marinera hönan i en blandning av olivolja, vitlök, citronsaft, salt och peppar i minst 2 timmar. Sedan grillar man hönan på hög värme i cirka 10-15 minuter på varje sida tills den är genomstekt och har en fin grillad yta.

 

Vad är en blodhöna

Blodhönan är en hönsfågel som tillhör familjen fasanfåglar. Den är känd för sin karakteristiska fjäderdräkt som är svartaktig med karmosinrött på huvud, hals och bröst samt längst ut på de längsta undre stjärttäckarna. Näbben är gul eller gulvit ögonen bruna med en gul orbitalring och fötterna grå med upp till tre sporrar på tarserna hos hanen.

Blodhönan är vanligt förekommande i lägre liggande bergsskogar särskilt mellan 1000 och 1700 meters höjd. Dess föda består huvudsakligen av bär och insekter, men även vissa skaldjur. Artens häckningsbiologi är mycket dåligt känd, men man vet att den lägger ägg i en bohåla på marken.

Blodhönan är känd för sitt höga näringsvärde och anses vara en delikatess i vissa delar av världen. Dess kött är mörkt och saftigt med en kraftig smak. För att tillaga blodhöna på bästa sätt är det viktigt att välja färska fåglar av hög kvalitet och att tillaga dem på rätt sätt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *