När är det ok att be om service när man är gäst?

Det är alltid kul att bjuda hem gäster och skämma bort dem lite extra.

Det finns då gränser för hur mycket en gäst kan be om utan att bli för jobbig. Jag bjöd hem en gäst en gång på lunch och när vi hade ätit färdigt frågade hon om det fanns kaffe. Då ordnade jag så att hon kunde få en kopp kaffe också. När hon fick kaffet sa hon att till kaffet brukar hon alltid äta något sätt. Detta var givetvis inget problem men tanken var lunch inte kaffe och efterrätt också.

Här kan jag känna att hon gick för långt för jag vill inte sitta och servera 3 rätters middag varje gång hon är på besök. En gäst ska inte sitta och be om saker. Om gäster så gärna vill kan hon gå upp och koka sitt eget kaffe men inte be om extra tillbehör till kaffet det är lite väl mycket. Som värd bestämmer jag vad jag vill bjuda på och det är inget en gäst kan kräva av mig.

Som gäst kan man inte sitta och bara förvänta sig service på hemmaplan för vi är inte på något hotell där det finns service personal. Detta resultera i att den gästen bjuder man inte hem längre. När jag är värdinna vill jag bestämma och detta är verkligen inte upp till gästen att bestämma.

Kan en gäst kräva något sött till kaffet enligt vett och etikett reglerna? Som gäst ska man godkänna och vara tacksam ej kräva mer punkt slut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *