Okategoriserade

Härlig dag med Dominikansk mat och Födelsedagsfirande.

Idag kom äntligen antagningsbrevet som jag har väntat på sen i oktober förra året.

Jag är verkligen så himla glad att jag kom in på den här utbildningen. Känslan är både pirrig,nervös och förväntansfull. Det är så klart läskigt att skola om sig helt efter så många år men Jag är redo att anta utmaningen och göra det jag har drömt om sen jag kan minnas.

Idag har vi även firat min man som fyller år. Passade på att laga hanns favorit mat till middag. Det är dominikansk mat som består av ris med majs och kyckling samt avokado på sidan av.

Jag är uppvuxen på Dominikanska republiken. Men valde att flytta tillbaka hem till Sverige när jag blev myndig. Är det något som jag kan sakna extra mycket så är det verkligen maten. Vi lagar mycket dominikansk mat här hemma men det är svårt att hitta tillbehören så smaken blir tyvärr inte riktigt den samma.

Den traditionella maträtten i dominikanska republiken är Ris, kött och bönor helst med en avokado skiva eller friterad matbanan till. Dom kallar den efter deras flagga (La vandera dominicana). Som min man brukar säga är det inte ris till så är det inte mat.

Nu ska jag kolla på en film och sen blir det att föröka sova i tid jag jobbar i helgen så klockan ringer 04;30. Det ska bli så skönt när jag börjar plugga att slippa dom här tidiga mornarna. Samt att kunna vara den som lämnar barnen på skola och förskolan.

Ha en trevlig kväll.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *