Okategoriserade

Tvätta håret

Misstag du kanske gör

Hur långt hår du än har så räcker det med en klick stor som en enkrona när det gäller schampo. Du kan också använda schampo två gånger vid varje duschning, då det är lätt att en del smuts och produkter är kvar i håret. Massera in schampot i rötterna och strunta i topparna för det som rinner ner från rötterna när du sköljer ut schampot är ofta en lagom mängd för topparna. När det gäller balsam så är det det motsatta. Då ska du istället massera in topparna då dom är torrast. Har du balsam i hårbotten kan du få fettigt hår.

Många tvättar håret i alldeles för varmt vatten. Det gör att ditt hår och hårbotten kan blir uttorkade. Ljummet vatten är mer skonsamt och för att du ska få mer glansigt hår avslutar du duschen med kallt vatten.

Du ska använda hårinpackning i ditt hår en gång i veckan. Det skyddar och återfuktar håret. Har du grovt hår kan du använda hårinpackning i hela håret, medans du du kan fokusera på topparna om du har tunnare hår.

Du ska aldrig borsta ditt hår direkt efter att du har duschat när det är blött. Kamma hellre igenom håret med en bredtandad kam i duschen medans du har balsam kvar i håret för att reda ut tovor.

Om du använder produkter i ditt hår ska du använda produkter för just ditt hår. Använd olja och värmeskydd varje dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *