Snart börjar det hända

Fram med kameran

Även fast det fortfarande är kallt ute så är det så mycket som snart händer ute i naturen. Det är både mysigt att gå runt och gå i skog och natur, men snart kommer alla dom där knopparna på träden. Och allt som dyker upp i marken. Och då är det dax att gå ut och fotografera.

Antingen ska man gå upp väldigt tidigt eller gå och lägga sig väldigt sent. För är det något som är viktigt när man är ute och ska ta kort så är det ljuset.

Ska du ta kort på soluppgången så ha inte bråttom. Du måste verkligen hitta rätt ställe och ta ditt kort så när du är ute så kan du planera och gå runt för bästa bild och sen kommer du tillbaka nästa dag.

Ska du ta kort på djur i naturen så är det bäst när det är lite dimmigt ute. Då slipper du få med en massa träd och växter som kanske förstör bilden. Lite dimma i bakgrunden gör att djuret syns mer.

Ska du ta en landskapsbild med din mobil så ska du använda vidvinkel-funktionen på mobilen. Då får du med mycket mer och effekten gör bilden mycket bättre. Står du nedanför ett berg och använder vidvinkel-funktionen och hittar en bra vinkel så kan berget se ut att falla över dig. Det blir samma sak om du tar bild på vattenfall eller träd.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *