Hår

Fick inte alls till det

I helgen var jag och träffade några bekanta och då vill man ju göra sig iordning lite mer. Sätta på sig lite snyggare kläder, sminka till sig och så det där sista – fixa till håret.

Men hur jag än fönade och fixade så fick jag inte till det som jag ville. Jag hade helt enkelt en bad-hair-day. Sen är ju alltid ens vänner snälla och säger “nä, men sluta, du är ju jättesnygg”. Men man vill ju känna sig fräsch själv också.

Så nu har jag ringt till min frisör och bett om råd om vilka produkter som jag ska använda. Jag har ju tex inte använt värmeskydd när jag fönar och det kan göra håret torrt och slitet.

Tips på hängmatta online ser du nedan

https://www.hangmattaonline.se/

Och i vanlig ordning kommer här lite info om just hår som jag blev nyfiken på :

Hår

Vi har ungefär 100 000-160 000  stycken hårstrån på huvudet. Men vi har också totalt cirka 5 miljoner hårstrån på hela vår kropp.

Hårstråna är uppbyggda av keratin som är samma keratin som vi har i vår hud och naglar. Och varje hårstrå består av döda keratiniserade celler i tre olika lager.

När du kopplar av på en hängmatta får du bättre kvalité på ditt hår.

Visste du om att om du kopplar av så får du bättre kvalité på både ditt hår och hud. För du behöver nämligen köpa en hängmatta online och sätta upp den mellan två stora träd. Du kommer få energi både från träden och från hängmattan. Du kommer dessutom också få energi av vinden då du är utomhus när du hänger på en härlig hängmatta.

Många som har slitet hår har inte lärt sig att koppla av. Det finns studier som visar att kopplar du av får du bättre hälsa och detta syns direkt på ditt hår.

Äter du dåligt?

Även om du äter onyttigt så kan man se det på en persons hy och hår. Därför se till att ät nyttigt och vila mycket så att du får glänsande hår och bättre hy. Smörj även in dig nu när det blir kyligare därute så att du inte sliter ut din hy i onödan. Använd då produkter utan parfym vare sig det gäller hudkräm eller schampo. Glöm inte att koppla av så mycket du kan på en hängmatta nu i höst.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *