Okategoriserade

Tips på vad du kan göra för att få hårfärgen att hålla längre.

Få känslan av ett ny färgat hår längre här kommer tipsen.

Kvinna, Flicka, Porträtt, Skönhet Modell, Person

Har du precis som många andra problem med att din hårfärg släpper snabbt efter att du har färgat håret? Här nedan får du tipsen för att färgen ska hålla längre.

Tvätta inte håret för ofta.

Många tvättar håret alldeles för ofta för att dom upplever att det blir fet och smutsigt fort. Om du tvättar håret mer en 2 veckor kan det göra så att du får problem med din talgkörtel. Det i sin tur leder till att den släpper ifrån sig mer fet en vad din hårbotten och hår behöver. Rekommendationen är att man ska tvätta håret en till två gånger i veckan. Lider du över att håret snabbt blir flottigt så är ett bra torrschampo att rekommendera mellan tvättarna.

Använd rätt produkter till ditt färgade hår.

Ett schampo och balsam för färgat hår är a och o. Det hjälper till att skydda ditt hår från uv strålar. Om det är sommar och mycket sol kan även en solhatt hjälpa. När det kommer till styling så är det bra att använda värmeskydd för att inte skada håret men framförallt  får det din färg att sitta längre. Värmen från olika stylingverktyg får hårfärgen att släppa fortare och det kan lätt bli dassig utan värmeskydd.

Tillsätt pigment som vårdar håret.

Det finns många olika märken på marknaden idag. Om du färgar ditt hår med mycket pigment som till exempel rött. Då kan jag rekommendera dig att använda ett färgbalsam för att fylla på med nya pigment i håret. Det i sin tur gör att din hårfärg kommer hålla längre och du kommer att ha den där ny färgade känslan utan att skada håret. Bra att tänka på, om du använder dig av ett färgbalsam eller en inpackning använd inte ett vanligt balsam efter då finns risken att dom löser upp varandra. Om du är blond så finns det även vårdande balsam och inpackningar som du kan värva i kombination med silver schampo. Var försiktig med att använda silver schampo för ofta då det torkar ut ditt hår. Varannan eller var tredje tvätt brukar oftast räcka.

Sist men inte minst.

Tvätta alltid håret i kallt eller ljummet vatten. Om du tvättar ditt hår i varmt vatten så öppnar sig fjällskiktet på hårstrået och då släpper den ifrån sig färgen. Samt så mår håret mycket bättre om du tvättar det i kallt speciellt om du har ett texturerat hår med stora eller små lockar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *