Okategoriserade

Att börja tänka i andra banor och skola om sig helt.

 

Skolar om mig till mitt dröm yrke.

Jag håller ju på att skola om mig till frisör genom en vuxenutbildning på komvux. Vägen hit har inte vart den lättaste. Även om jag alltid har velat blir frisör har det inte varit möjligt för mig innan. När jag som artonåring flyttade tillbaka till Sverige själv efter att ha bott på Dominikanska Republiken i sex år med min mamma och lillebror. Ville jag annat med mitt liv än det som Dominikanska hade att erbjuda mig.

Livet där skiljer sig från ett liv här.

Jag saknade att bo och leva i Sverige. Har andra förutsättningar här även om jag har lärt och upplevt något som skiljer sig från en uppväxt här i Sverige. Jag är ändå väldigt tacksam vad livet har lärt mig. När jag kom tillbaka för att bo och leva i Sverige så fick jag börja på gymnasiet där jag fick gå med dom som var två år yngre. Jag läste då Hotell och restaurang och har jobbat som servitris under större delen av mitt liv.

Mina betyg räckte inte för att komma in på frisör linjen. Och på den tiden var den inte CSN berättigad tyvärr. Så det var inte ett alternativ för mig. Några år senare fick jag mitt första barn. Livet hände som man brukar säga. Idag har jag tre barn och man.

Våga ta steget för att komma ditt du vill.

Men så nu 34 år gammal så va det dags. sökte till en frisör utbildning och kom in. Vilken lycka jag kände när jag fick mitt antagnings brev. Samtidigt kröp en rädsla fram i mig, Tänk om jag inte skulle klara det och tänk om det inte var min grej längre efter så många år och jag började ifråga sätta mig själv väldigt mycket.

En sak vet jag i alla fall och det är att jag vill jobba inom service yrket. Innan jag började studera var jag bröd ansvarig på en hemköp butik i staden där jag bor. Det var roligt till en början men allt är på rutin och det är inte alls för mig när alla dagar ser exakt lika dana ut.

Att våga ta det där steget och göra något för sig själv är något jag är väldigt stolt över. Och att kunna förstå att det aldrig är försent att ändra något även om det känns otryggt till en början.

bilden nedan är från Dominikanska Republiken 2004 när jag gick ut motsvarande 9:an i Sverige.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *